Livada pomi fructiferi

Despre corecta ingrijire a pomilor fructiferi

Ai o livada, dar esti inca la inceput si nu prea stii cum sa o ingrijesti in mod corespunzator? Atunci noi vom incerca sa iti oferim in cadrul acestui articol cateva sfaturi de baza, care sa te ajute sa ai un punct de plecare. Pana la urma nimic nu este mai placut ca a avea o mica livada la curte, in care sa iti petreci timpul si de unde sa ai „acces” usor la fructe proaspete si sanatoasa.

Ingrijirea speciala a pomilor fructiferi

Citeste si: 16 idei de design pentru o gradina de vis

Pentru ca fructele pomilor fructiferi sa fie unele egale, precum si pomul roditor, se recomanda a se avea in vedere existenta unei coroane aerisite, care sa nu umbreasca partea centrala, lucru care va afecta si chiar deteriora in final formatiunile florare. Desi multi nu stiu asta, niste adevarati paraziti sunt si ramurile neroditoare, iar asta pentru ca ele consuma inutil energia pomilor fructiferi, energie care este mai bine sa fie indreptata catre cele roditoare.

Nu trebuie sa uitam nici de procesul anual de scurtare a ramurilor care au depasit o anumita lungime, lucru care trebuie facut in special in cazul prunului, caisului sau piersicului. Atentie! Taierea anuala a ramurilor nu se aplica in cazul marului si parului, iar asta pentru ca in acest fel riscam sa afectam buna dezvoltare a fructelor (mugurii de rod sunt situati fix in varful acestor ramuri).

In ceea ce priveste culesul roadelorpomilor fructiferi, aici va trebui sa tii cont de ceea ce vrei sa obtii de pe urma lor. Daca ceea ce tu iti doresti este sa simti din plin aroma si sa te bucuri de cea mai buna valoare nutritiva, o sa il culegi atunci cand este cel mai copt. Dezavantajul e reprezentat de faptul ca in acest fel fructele nu sunt foarte rezistente, asadar nu prea le vei putea pastra peste iarna. Asadar, daca vrei sa poti pastra fructele proaspete o perioada cat mai lunga de timp e bine sa ai in vedere culegerea lor atunci cand nu sunt coapte in intregime. De asemenea, acolo unde se poate, culegele cu tot cu codita. Va ajuta mult in cresterea rezistentei.

Loading...