Olarit in Horezu

Olăritul, un brand de țară care ia amploare

Când ajungi într-un loc unde olăritul este activitatea de bază, vei înțelege  că te vei lăsa pradă momentului acela în care această îndeletnicire executată cu patos te va face să te îndrăgostești de ea iremediabil. 

Poate așa ai cum să descoperi pasiunea unui olar pentru meseria lui. Legătura vitală cu munca sa vine din plăcerea de a modela lutul.  Entuziasmul acesta îl găsești în atelierul de ceramică a lui Bruno Valerian, acolo unde, de fapt, se nasc din materiale naturale și multă muncă obiecte cu specific tradițional.

Unice, parcă lucrate dintr-o meditație adâncă izvorâtă din tradiționalul românesc, obiectele din lut provenite din Atelierul de Ceramică Bruno Valerian sunt o adevărată artă. Îl găsiți la Horezu, lângă Vâlcea, un loc deja faimos, cu  legende ce țes  încă mult interes pentru turistul român, sau pentru cel din străinătate.

http://bruno-art.5net.ro/ro/, sau direct din curtea sa aflată în localitetea Horezu. Aici există și un magazin înțesat cu toate minunățiile din ceramică, de unde îți vei alege exact ceea ce îți dorești după pofta inimii. 

Ceramica, alternativa sănătoasă a tefalului

Gospodinele știu că un obiect din tefal nu se numără printre cele mai sănătoase recipiente în care ar trebui să gătim diferite rețete. Ceramica este perfectă. Are foarte multe beneficii și avantaje pe care nu ar trebui să le neglijăm. Nu este deloc scumpă și oferă valabilitate maximă. Această tehnică a fost folosită acum 26.000 de ani, iar azi a devenit un brand de țară care ia amploare. Așadar, nu le folosim doar ca obiecte decorative, ci și ca vase pentru bucătărie, în care mâncarea va fi cu adevărat savuroasă.

Loading...
ALTI CITITORI AU FOST INTERESATI SI DE